2012/07/06

4th of July, Independence Day

El 4 de juliol (Independence Day) és un dia de festa grossa als Estats Units per commemorar la seva independència de Gran Bretanya (1776) i el naixement de la democràcia. Les platges s’omplen de gent, es fan barbacoes i dinars familiars; hi ha desfilades, pícnics, concerts, focs artificials i litres i litres de cervesa.


Des de fa setmanes, tots els supermercats estan plens de productes patriòtics: banderes, plats, coixins, tovallons, samarretes, xiulets... de tot! I hi ha paradetes de petards que recorden a les que tenim nosaltres pels volts de Sant Joan.


Com que és un dia amb moltes aglomeracions, la gent acostuma a desplaçar-se pels llocs en bici. El viatge des de la universitat fins a Newport Beach és d’una horeta aprox., però el nostre estimat Jim i el Jamie van venir a buscar-nos a la universitat amb la camioneta i vam carregar les bicis al darrere!


La nostra ruta va començar a la una del migdia en el punt A del mapa. Sí, a EEUU la festa es fa de dia. Només arribar vam veure la boat parade (punt B) de Balboa Island. Totes les embarcacions estaven decorades amb banderes i motius americans. Vam seguir el nostre camí cap a la península de Newport Beach, i per estalviar temps vam decidir creuar pel ferry. Tothom devia pensar el mateix, perquè la cua de cotxes, bicicletes i vianants era llarguíssima!


Vam passar-nos el dia pedalant des del punt D al F. El Jamie ens anava portant de casa en casa visitant amics seus. Encara que no et coneguin de res, et conviden a passar i a unir-te a la seva festa! En qüestió de 5 minuts ja s’han convertit en els teus amics! Les terrasses de les cases i les plantes baixes s’omplen a vessar de gent i tothom xerra, balla, menja i beu.


Milers de persones amb banderes americanes, roba de color blau/vermell/blanca, o amb el cos pintat caminen pels carrers, van amb bici o amb skate amunt i avall. El punt E del mapa és la zona amb més house parties concentrades. El carrer queda parcialment tallat i hi ha molta policia. La multa per beure alcohol al carrer es triplica durant el 4 de juliol.

Espardenyes americanes!

2 comentaris:

  1. quina enveja em dones, m'hagués agradat estar aqui per celebrar-ho tots junts.

    ResponSuprimeix
  2. God bless America! M'encanta tot... i la foto amb les beach cruiser.. guapíssims tots!!! JAJAJA i les noies dissfressades d'estatues de la llibertat... Amazing!!!

    muaaa

    ResponSuprimeix