2013/04/08

Crystal Cove State Park, Newport Beach


Crystal Cove és un petit State Park que es troba entre Laguna Beach i Corona del Mar. Està format per un tram de penya-segats costaners situats al costat de la Pacific Coast Highway (Highway 1), just al davant l’oceà pacífic.


Aquesta àrea fou habitada per natius fins l’arribada dels missioners espanyols. Això va fer que els habitants de Crystal Cove fossin enviats a les missions de San Gabriel i San Juan Capistrano i la terra fos adquirida per José Andrés Sepulveda, a finals de la dècada de 1830. En pocs anys, el tal Sepulveda va tenir un seguit de complicacions econòmiques que el varen obligar a vendre el seu ranxo i totes les terres que posseïa. 


I aquí entra en joc l’Irvine Company, de qui ja n’hem parlat alguna vegada. James Irvine, financer que provenia de San Francisco, va comprar el ranxo amb tres companys que més tard vendrien la seva part al mateix James. Aquest home cada vegada posseïa més i més terrenys... Després de la seva mort, el seu hereu James Irvine II va diversificar el negoci llogant hectàrees a grangers. Fou en aquesta època quan James Irvine II creà l’Irvine Company (1894). 


L’any 1927, diversos grangers japonesos van llogar terres a l’Irvine Company i hi construïren cases, estables i un centre comunitari. Durant la Segona Guerra Mundial la cosa canvià dràsticament per aquests grangers que foren enviats a camps de concentració a Arizona. Ho van perdre tot i mai pogueren retornar a Crystal Cove. 


Amb el pas dels anys, més agricultors van seguir llogant porcions d’aquesta terra per fer créixer el seus negocis. The Irvine Company també va llogar la zona de la costa de Crystal Cove a directors de cinema i turistes. A principis del 1920 la zona esdevingué un popular destí de vacances i en pocs anys l’Irvine Co. va decidir limitar el nombre de casetes de platja i va prohibir acampar a la platja. Crystal Cove es convertí en una platja privada. A finals dels anys 70 tota aquesta àrea va ser venuda a l’Estat de California i els preciosos beach cottages van ser restaurats. A dia d’avui encara es poden llogar. L’arquitectura d’aquestes cases és molt típica de la zona, amb la particular olor de fusta que per sempre més em recordarà al sud de California.


A part de les casetes, també hi ha un restaurant: The Beachcomber. Està situat just al davant de la platja i és un bon lloc per anar a fer una copa o sopar mentre es veu la posta de sol. El fet que sigui un State Park fa que s’hagi de pagar pàrquing per accedir-hi ($15), però si es consumeix la mateixa quantitat o superior en el restaurant, et validen el tiquet. Tot i així, quan vam tornar al cotxe a quarts de 8 del vespre ja no hi havia vigilant, així que no vam haver d’ensenyar el tiquet validat. 

Passejant per la platja de Crystal Cove vam trobar aquesta estrella!

6 comentaris:

 1. vas agafar l'estrella per casa?

  ResponElimina
  Respostes
  1. jajaja fas broma! Ni pensar-hi! Elles són a on han de ser ;) N'hi havia moltes. Feien gràcia de veure com es movien.

   Elimina
 2. Estic orgullós del Lluís, ja és tot un expert en la tècnica de la mirada a l'infinit...

  ResponElimina
 3. Francesc Vives10/4/13 2:07 a. m.

  M'agrada que publiqueu indrets curiosos que no es visita fent un viatge. Aixó és l'avantatge d'estar vivint allà. Per certs, què sentiu més identificats, catalans o californians? :D

  ResponElimina
 4. I wanna go! please please please :D

  ResponElimina