2014/08/27

Visitar Hawaii en 4 dies: Big Island of Hawaii (Itinerari dia 2)



DIA 2: KEALAKEKUA BAY, PLACE OF REFUGE I HAWAI’I VOLCANOES NATIONAL PARK

L’aventura continua i el segon dia és el dia més ple d’activitats i d’hores de carretera. Us garantim que arribareu a casa molt cansats!


Kimura H Store i cafè a la Donkey Balls Factory and Store, Kealakekua
La primera parada del segon dia és opcional pels amants de les teles i el cafè. En el carrer principal d’aquest poblet es troba la botiga de teles Kimura. El lloc perfecte per a comprar teles florejades hawaiianes. Just a l’altre costat del carrer, hi ha una petita botiga-cafè, la Donkey Ball Factory, a on podreu agafar força per aquest segon dia.
Tip: demaneu-vos el cafe latte amb macadamia nut syrup i nata muntada. Delish!


Kealakekua Bay Park, Captain Cook
Des d’aquesta badia es pot veure el monument al capità James Cook, que fou assassinat pels Hawaians l’any 1779. Cook liderava l’expedició de científics que exploraven les illes de Hawaii. Els Hawaians, fascinats pels vaixells europeus i la utilització que feien del ferro, van atribuir-los qualitats sagrades i els van considerar déus. Les coses van empitjorar quan un membre de la tripulació morí, exposant els Europeus com a éssers mortals: van ser apedregats violentament, i Cook i els seus homes van disparar contra els hawaians furiosos, però es van veure superats ben aviat i Cook acabà morint.


Residència reial i lloc de refugi per a totes aquelles persones que havien violat la llei. La residència del rei estava formada per unes deu cabanes. Una massiva muralla de pedra construïda al voltant de l’any 1550 separa els terrenys reials del zona de refugi, anomenada pu’uhonua.


Aquest refugi oferia una segona oportunitat a totes aquelles persones que s’hi acollien. Estava prohibit matar ningú en aquesta zona. Si un infractor de la llei arribava al lloc de refugi, un sacerdot l’absolia de tot pecat i aquest podia tornar a casa amb seguretat. L’esperit d’aquest lloc, que es creia que eren els ossos sagrats d’antics caps, era respectat per tots.
Preu per visitar el parc: $5/vehicle


Dinar: Hawaiian BBQ
De camí cap als volcans ens vam aturar a menjar hawaiian barbacue amb arròs i mac&cheese en un petit restaurant de la Mamalahoa Hwy (la Hwy 11). No recordo el nom del lloc exacte, però en algun moment del viatge heu de menjar-ne! En fan a molts llocs de l'illa.


Fantàstic parc a on vam visitar el cràter del volcà Halema’uma’u. Al mes de març de 2008 hi va haver una explosió volcànica que va reactivar aquest volcà que no havia donat mostres d’activitat des de 1924. La caldera del Halema’uma’u, situat en el cim més gran de Kilauea, és gairebé circular i mesura 770 metres x 900 metres. Quan es pon el sol, la llum de la lava del cràter il·lumina els vapors que emet.

La millor fotografia que tenim del volcà amb els vapors il·luminats, els núvols i les estrelles, inclou intrús en primer pla! ;)


Es poden excursions per veure els rius de lava: el problema és que la ubicació d’aquests canvia constantment i pot ser difícil trobar-los. No hi ha cap camí a seguir, el qual pot ser tan llarg com 10km d’anada. El recorregut és per camps de lava de les últimes erupcions, fet que no permet anar massa ràpid, i si fa sol, pot ser esgotador. Nosaltres no ho vam fer, però tothom que ho ha fet diu que és una gran experiència. És molt important portar calçat adient, ja que les roques són afilades i estan calentes, fent que la goma de les sabates es gasti molt ràpidament.


Pels menys aventurers hi ha una carretera que ressegueix diferents punts turístics molt interessants: una zona selvàtica a on es pot travessar un túnel de lava, diferents cràters inactius, esquerdes fumejant vapors de les calderes o camps de lava creats durant les últimes dècades.


La carretera acaba ja al costat del mar de forma molt curiosa: el 2003 una erupció va cobrir la carretera, i ara està tallada abruptament per la colada de lava. De fet, es pot veure un senyal que treu el cap enmig de la lava solidificada.
Preu per visitar el parc: $10/vehicle


Tornar cap a la costa oest per Hilo i la Saddle Road
Hilo és una ciutat costanera de la part est de l’illa. Allí es concentra el nucli més gran de població de la Big Island. Per segona vegada consecutiva, només hi vam passar de llarg per agafar la Saddle Road, la carretera que travessa l’illa en horitzontal. A banda i banda d’aquesta carretera hi ha les dues muntanyes més altes de Hawaii, les quals superen els 4000 metres d’altitud.



Molt aviat compartirem la nostra proposta de ruta pel tercer dia a la Big Island. No us ho perdeu! 
·Stay tuned·


2014/08/21

Visitar Hawaii en 4 dies: Big Island of Hawaii (Itinerari dia 1)



Aquest estiu només hem tingut quatre dies de vacances, però els hem aprofitat al màxim: hem visitat la Big Island of Hawaii per segona vegada! Al llarg de quatre entrades al blog, us explicarem la nostra proposta de llocs per visitar, amb l’objectiu que serveixi de guia per a totes aquelles persones que com nosaltres, han decidit visitar aquesta preciosa illa.



En quatre dies vam intentar visitar el màxim de llocs possibles, combinant-ho amb una mica de relax i snorkel a les platges paradisíaques de l’illa. Si teniu la possibilitat de passar-hi un dia més, millor. Dos llocs d’interès que ens van faltar van ser visitar la ciutat de Hilo i el seu downtown, i anar a Lava Tree State Monument.

Allotjament: vam llogar un apartament de dues habitacions, dos lavabos, cuina, menjador i terrassa a través del web airbnb, a la zona de Kawaihae Beach. Recomanem allotjar-se per aquesta zona (centre-nord oest de l’illa), ja que és la zona seca i acostuma a fer-hi molt bon temps. A la part nord i est de l’illa (zones humides) hi plou molt sovint.


DIA 1: BANY AMB TORTUGUES, SNORKEL A WAIALEA BAY, PETROGLYPHS I VISITA A KONA


Bany amb tortugues a Puako Beach


Per començar el dia, us proposem visitar el nostre lloc secret: les "piscines" naturals de Puako Beach. Per accedir-hi, heu de conduir per Puako Beach Drive, fins a l’alçada aproximada del número 69-1844. Allà hi trobareu un accés públic a on podreu deixar el cotxe i accedir al mar. Heu d’anar calçats amb sabates de buceig o similar per accedir a l’aigua, ja que hi ha molta roca i corall i us podeu fer mal.

En aquesta zona acostuma a haver-hi moltes tortugues (Hawaiian Green Sea Turtles). És el lloc perfecte per observar-les de molt a prop, això sí, evitant en tot moment molestar-les o fer-les sentir amenaçades, i molt menys intentar tocar-les. La raó per la qual venen aquí és perquè saben que aquí estaran tranquil·les i allunyades de les platges més plenes de gent. Gaudiu de les vistes, feu moltes fotos, però respecteu-les per sobre de tot.

Amb el Pau i el Joan, amb qui vam coincidir a la Big Island el nostre primer dia

Snorkel a Waialea Bay i Hapuna Bay
Recomanem aquestes dues platges per a passar el matí fent snorkel, en especial a Waialea, perquè té més zona de corall a on es concentren una gran varietat de peixos nedant i possibles tortugues. Podeu llogar un kit per fer snorkel per $10/dia aquí: Hulakai - The Shops at Mauna Lani 68-1330 Mauna Lani Drive Suite 100 Kohala Coast, Hawaii 96743. 



Dinar al Cafè Pesto i Shave Ice
Les dues vegades que hem anat a Hawaii, hem menjat al cafè Pesto. Tenen una gran varietat d’entrepans, peixos, pastes i pizzes. També fan cocktails. Després de dinar, pugeu al pis de dalt d’aquest petit recinte d’establiments i demaneu-vos un shave ice a l’Anuenue Shave Ice. Parada obligatòria! La meva recomanació: després d’haver escollit els gustos, demaneu que us afegeixin el que s’anomena “snow cap” (llet condensada per sobre). És deliciós!


Puako Petroglyph Archaeological Preserve, Holoholokai Beach
A la tarda, us recomanem visitar els petroglyphs de Puako, que són unes excavacions en la roca que els Hawaians van crear per protegir-se del vent durant les seves travesses entre illes (1400-1800). En aquestes llars per a nòmades encara s’hi poden veure algunes inscripcions d’aquells que van passar-hi. Molts d’aquests petròglifs s’han conservat a causa dels camps de lava que es van formar fa anys.


Kailua-Kona
Si us sobra temps, podeu acabar el dia veient la posta de sol mentre sopeu a Kona. El centre de la ciutat té un petit passeig marítim, però la ciutat en si no ens va fer massa el pes. La Big Island no es caracteritza per ser massa turística, raó per la qual ens agrada tant, però Kona vindria a ser la zona més massificada de l'illa: restaurants de platja, botigues de souvenirs i turistes. Un dels edificis que val força la pena veure és la Mokuaikaua Church, la primera església cristiana de Hawaii construïda l’any 1837 pels missioners americans quan a Hawaii encara hi regnava el rei Kamehameha II.


El primer dia acaba aquí, però si voleu saber la nostra proposta pel segon dia a la Big Island, visiteu-nos de nou ben aviat!

Per a més informació i detalls d’altres llocs que vam visitar durant la nostra primera estada a la Big Island, llegiu aquest post: The Big Island of Hawaii. Una cosa que no hauríeu de perdre-us és l’esmorzar Hawaiian Style al Hawaiian Style Cafe de Waimea (mencionat en el primer post que vam fer de Hawaii l'any passat - link dues línies més amunt).

2014/08/06

Anaheim Packing District


Situat en el cor d’Anaheim, a tocar del downtown, hi ha l’Anaheim Packing House (1919) i el Packard Building (1925), dos edificis històrics que, juntament amb el farmers park que els connecta, formen l’Anaheim Packing District, una de les zones més vibrants i actives d’Orange County.


L’Anaheim Packing House és una de les poques fàbriques d’embalatge del comptat de les quals encara se’n conserva l’edifici. Forma part de l’era agrícola d’Orange County, de quan les grans extensions de cases unifamiliars eren camps de taronges. En ella s’hi netejaven, etiquetaven i empaquetaven caixes i caixes de cítrics, que després eren carregades en trens i transportades arreu del país.


Ara fa un parell de mesos, l’Anaheim Packing House va obrir les seves portes totalment restaurada i convertida en un recinte de restaurants, botigues i cafès molt hipsters. Tots els comerços es reparteixen pels laterals de l’edifici, deixant un espai obert en la part central que conecta les dues plantes. Cada cap de setmana fan Farmers Market al parc, música en directe i ioga a l’aire lliure.


L’oferta gastronòmica és molt variada: des d’un restaurant Indi, fins a una creperia, o un japonès; passant per una botiga d’espècies, una carnisseria (sí, una carnisseria!), i fins i tot un bar secret amagat darrere d’una paret. L’encarregat de la restauració d’aquest edifici és el propietari dels alterna-malls The Lab-Anti Mall i el The Camp, a Costa Mesa, dels quals us n’hem parlat prèviament al blog i que recomanem visitar si encara no hi heu estat. Tots ells respiren un aire modern, alternatiu, i diferent de la resta de centres comercials de la zona. No sé massa bé el perquè però he de reconèixer que tinc una debilitat per aquests llocs. M’hi passaria hores passejant-hi, fent fotografies i tastant tot el menjar que hi venen.


El primer cop que hi vam anar, vam dinar un entrepà de Serrano, manxego i codony al Black Sheep, un petit restaurant que també té botiga de formatges al downtown d’Anaheim i al The OC MIX-SOCO mall de Costa Mesa. Molt recomanable! Sobretot pels amants del pernil. Va ser fer la primera mossegada, notar el gust del pernil i ser transportada directament a casa en qüestió de segons.


Si viviu per la zona o esteu de visita per Orange County, l'Anaheim Packing House és el lloc perfecte per anar a dinar i fer un cafè o un gelat!