2012/02/07

University of California Irvine (UCI)


Avui us vull parlar de la universitat on estem estudiant: la University of California Irvine (UCI). Pertany a la xarxa d’institucions de la Universitat de Califòrnia i va ser nombrada així en honor a la Irvine Company, de qui ja us n’hem parlat en alguna altra ocasió, que va vendre els terrenys per construir-hi la universitat per un mòdic preu d’un dòlar. 

La UCI és la quarta millor universitat pública de Califòrnia, després de Berkeley, UC Los Angeles (UCLA) i UC San Diego (UCSD), i la cinquena que té el campus més gran amb 28.000 estudiants, 1.100 personal docent i 9.000 treballadors (400ha de campus + 200ha d’apartaments). La ciutat d’Irvine va ser construïda posteriorment al voltant de la universitat.

Aldrich Park, el punt central del campus
Student Center, on hi ha els restaurants, pub i la zona més activa de la UCI
Anteater Recreation Center, el gimnàs 

La universitat es va inaugurar l’any 1965 i no va ser fins al 1972 que va estar acabada. Ofereix més de 150 carreres, màsters, doctorats i post-doctorats, entre altres, i té una elevada activitat de recerca (324,5$ milions invertits en recerca i desenvolupament l’any 2009). El 90% dels estudiants de la UCI són de Califòrnia i el 53% dels undergraduates són Americans d’origen asiàtic. El campus fa forma de cercle amb un parc al mig, envoltat de totes les facultats i biblioteques. 

Aquí estudio jo!
Centre mèdic

Arquitectura
Els edificis van ser dissenyats seguint un estil que anomenen “California Brutalist”, que vindria a ser una combinació entre corbes i formes expressionistes amb l’arquitectura clàssica californiana. Cap als anys 80, després d’un període sense construir, es va reprendre la construcció d’edificis de la universitat seguint una tendència futurista i post-modernista, diferenciant-se dels dissenys dels primers edificis. Tots ells mostren quina idea tenien els seus arquitectes del futur, però tot i que per la seva època van ser molt innovadors, avui es veuen com a grans i no massa atractives estructures de formigó. Us deixo un enllaç que parla d’arquitectura burtalista perquè tingueu una millor idea del què us parlo. 

Engineering Tower, l'edifici més alt de la universitat
Langson Library, un dels exemples més clars d'arquitectura brutalista

El laboratori de ciències socials; sense finestres per no esbiaixar els experiments

La mascota!
La mascota de la universitat és en Peter, the anteater o l’ós formiguer. Va ser escollida l’any 65, després d’haver descartat un unicorn, l’àguila peixatera, el correcamins o el bisó daurat. El correcamins hagués estat bé! Hi ha estàtues de la mascota per tota la universitat i els estudiants som els anteaters, però això de dir-se anteater és més cosa dels equips esportius de la universitat.

Els camps d'esport exteriors

La universitat i el cinema
El campus ha estat localització d’escenes d’algunes pel·lícules famoses com Ocean’s Eleven (2001), La conquista del Planeta de los Simios (1972) o Poltergesit (1982), entre d’altes. Aquesta web que us passo parla de totes les pel·lícules que tenen escenes gravades a la UC Irvine, així com també a la resta d’Orange County. 

Fotograma de la pel·lícula La Conquista del Planeta de los Simios, on es pot veure el Laboratori de Ciències Socials de fons

6 comentaris:

 1. Ohhhh!!! Quina uni més maca!! I la teva facultat, preciosa! Així dona gust anar a classe!! :D
  Un petonet carinyuuu!!!

  ResponElimina
 2. molt california el os formiguer amb les seves ulleres de sol i les xancletes.

  ResponElimina
 3. ostras! que guay!! teniais razon es todo construcciones muy cuadradas!!! aunq me seguís dando mucha envidia! jajajaaj

  besitos guapiiis

  cristina

  ResponElimina
 4. ah! se me olvidaba! todos los de mi trabajo os siguen! envié un mail para que viesen como es la vida tan estupenda donde estais! y dicen que es muy chulo el blooggggggg :)

  cris

  ResponElimina