2013/01/15

Balboa Island, Frozen Banana & Balboa Bar!


Un bon lloc a on anar a passar la tarda de diumenge és a Balboa Island. Balboa està formada per tres illes artificials situades a la badia de Newport Beach. Per accedir-hi es pot fer a través d’un ferri, el Balboa Island Ferry, o bé creuant un pont situat a la zona nort-est.

Creuant amb el Ferry


Aquesta petita i tranquil·la illa és famosa pels Frozen Bananas i les Balboa Bars, que si mai teniu ocasió de provar-los us els recomanem molt. Un frozen banana és un plàtan congelat col·locat en un bastonet de fusta. Es submergeix en xocolata desfeta i immediatament es cobreix de toppings com per exemple fruits secs o galetes trossejades, sprinkles de colors o trossets de xocolata. La Balboa Bar és el mateix, però en comptes d'un plàtan congelat, és un gelat de vainilla.

Amb la Suzi, el primer dia que ens van portar a provar el Frozen Banana
Balboa Bar

Tant a Balboa Península com a Balboa Island es poden trobar nombrosos establiments que venen aquests deliciosos gelats, però a nosaltres ens agrada anar al Dad’s Donuts/Dad's Original, situat en el carrer principal de l’illa de Balboa, a Marine Avenue (mapa lletra A).


[Una mica d’història sobre aquestes postres congelades]
Inspirat en una fira a Chicago, Don phillips, també conegut com el rei dels frozen bananas, va obrir la primera paradeta de frozen banana a Balboa Peninsula cap als anys 40. Més tard, als anys 60, un tal Bob Teller va obrir la segona botiga de frozen bananas inspirat per Phillips. Després de la mort de Don Phillips, Teller va comprar el seu negoci i va expandir-se cap a altes localitzacions. Des de llavors, aquestes postres s’han convertit en una tradició en aquesta illa.


Pel que fa als toppings, cadascú té el seu gust particular. A mi personalment m’agrada demanar-me el que ells anomenen everything, una combinació de tots els toppings que l’establiment ofereix. Així no he d’escollir-ne només un!

4 comentaris:

 1. Amb aquest blog ja no cal que vagi de vacances a Califòrnia, En puc parlar amb qualsevol talment com si hi hagués estat.

  ResponSuprimeix
 2. el plàtan congelat amb la xocolata i la guarnició, és bonissim i ho hem fet a casa i a quedat igual de bé.

  ResponSuprimeix
 3. Francesc Vives19/1/13 4:22 a. m.

  Ja vaig provar el "xoco-plàtan" congelat al costat del Newport Beach Pier, em va encantar. Ja m'agradaria poder trobar-lo a Barcelona. Records a tota la colla de catalans!

  ResponSuprimeix