En el post d'avui no us parlem de cap aventura californiana. Ni tan sols americana. Avui us parlem del nostre viatge a la Xina!
Shanghai és una ciutat de grans contrastos. Ha evolucionat tan ràpid en aquestes últimes dècades, que sembla que no tothom sigui capaç de seguir-li el ritme. I és que tan bon punt et trobes en un carrer ple de gratacels, llums de neó i botigues de marques internacionals, com en un tradicional barri amb parades de menjar al carrer i altres petits comerços de tota mena. A continuació us oferim un petit tastet de tots els llocs que vam visitar durant la nostra estada.
Només aterrar a l’aeroport internacional de Pudong, el viatger pot agafar el Maglev, un tren d'alta velocitat que et deixa al centre de la ciutat en només 7 minuts (vídeo més avall). El tren accelera fins a arribar als 430km/h! En baixar del tren ens vénen a buscar l'Ivette i el Sergi, que fa uns mesos que viuen a Shanghai. Amb els seus coneixements de xinès podem pujar en un taxi i donar-li la direcció, i és que comunicar-se en anglès és molt complicat a no ser que et trobis en punts mooolt turístics. Gràcies a ells vam combinar la part turística de Shanghai, amb aquells racons que només coneixes quan has viscut un temps a la ciutat.
The Bund
The bund és potser la millor imatge per definir Shanghai. La ciutat es divideix pel riu Hangpu, deixant a un costat els edificis de l’època colonial, i a l’altre una gran quantitat de gratacels, entre ells el Shanghai World Financial Center, la Oriental Pearl TV Tower, o la torre de Shanghai, que serà la segona torre més alta del món un cop acabada. Molt recomanat anar al mirador de nit, ja que l’espectacle de llums li dóna un caire futurista. Lúltim dia del viatge vam pujar a la cafeteria de la planta 91 del World Financial Center, des d’on hi ha unes vistes excepcionals de la ciutat. Per creuar el riu us recomanem agafar un ferri que us deixarà a tocar de la zona d'edificis que veieu a la foto d'aquí sota. El bitllet només costa 2 yuans (26 cèntims d'Euro).
Qibao
Possiblement la nostra part preferida de Shanghai. Qibao és un barri situat al sud-oest de la ciutat amb una zona històrica molt acollidora. Carrers estrets atapeïts de gent i botigues de tot tipus creuen una zona de canals. És increïble la barreja d'olors i colors d'aquest barri.
Tian Zi Fang i Xiantiandi
Situats al sud del centre de la ciutat, Tian Zi Fang i Xiantiandi són dues zones comercials molt occidentalitzades, tant en comerços, com en preus. Tian Zi Fang té un encant especial, ja que es conforma d'un entramat de carrers molt estrets plens de cafeteries, botigues de roba i souvenirs i restaurants amb tauletes al carrer. Si us agrada el té, heu de visitar la botiga Teahouse.
Yuyuan Garden
La traducció del seu nom és “Temple de la felicitat”. Són uns extensos jardins del segle XVI (tot i que han estat destruïts i reconstruïts nombroses vegades; l'última durant la II Guerra Mundial). S’hi accedeix pel City God Temple, reconvertit en zona turística comercial. El Yuyuan garden es conforma d'un laberint de petits jardins i temples pel qual és fàcil desorientar-se. Els detalls de cada temple, de les teulades o els diferents colors dels arbres del jardí et transporten als temps dels emperadors.
Luxun Park
Un parc urbà a tocar de la Universitat d’Estudis Internacionals de Shanghai (SISU), situat molt a prop del nostre hotel. Per anar a buscar el metro el creuàvem cada matí. Una gran multitud de xinesos, la majoria jubilats, es reuneixen en aquest parc cada dia per fer tota mena d’activitats com Tai Chi, ballar, fer gimnàs o senzillament parlar. És increïble veure'ls a tots organitzats en grups, amb la música ben forta i ballant amb cara de felicitat.
Dongtai Road Antique Market i East Nanjing Road
Encara que el seu nom digui explícitament que és un mercat d'antiguitats, no ho és pas. Aquest mercat compta amb més de 100 paradetes plenes d’articles turístics, figuretes, pòsters de la revolució cultural o peces d’art-deco. N’hi ha de força genuïnes. És divertit passejar-hi i fotografiar els diferents articles disposats ordenadament en cada paradeta. El barri a on es troba aquest carrer d’antiguitats es situa força al centre de la ciutat, envoltat d’alts edificis que se l’estan menjant de mica en mica. Molt a prop d'aquí hi ha East Nanjing Road, el Times Square de Shangahi, tot ple de llums i botigues de marques internacionals.
Compres
La ciutat compta una gran quantitat de centres comercials a on es poden comprar imitacions de roba i altres articles a preus molt baixos. Són coneguts com els Fake Markets (que vindria a ser “Mercats de falsificacions”). N'hi ha un, molt a prop de la parada de West Nanjing Rd, que té quatre plantes de botigues. El preu s'ha de regatejar amb el comerciant. La regla general és que un ha de pagar el 20% del preu inicial.
Gastronomia
Una de les coses que més ens va agradar va ser poder provar els típics plats de la cuina xinesa: Chao fan o arròs fregit xinès, ànec, dumplings de vedella i verdures, pollastre amb verdures i cacauets, noodels... i un llarg etcètera. I també alguns postres com el púding de te verd o els pastissets de crema de formatge.
Marxem de Shanghai amb un bon gust de boca. L’experiència ha sigut genial!
Altra informació d’interès:
- Un bitllet senzill de metro costa 3 yuans, que són $0.49 o 0.39€. Totes les indicacions del metro estan en anglès.
- Si aneu a Shanghai o a Beijing (no volem generalitzar, ja que no hem estat a cap altra ciutat de la Xina), i els taxis no es paren per demanar-vos a on voleu anar, no us estranyeu. Diria que més del 50% de les vegades que en vam intentar aturar un, van ignorar-nos per complet (tot i anar buits). La majoria de vegades assumeixen que no sabràs xinès (com és el nostre cas), i ja no fan l’esforç d’intentar entendre’t en anglès, que per cert, no el parlen enlloc. Sort en vam tenir del Sergi i l’Ivette que ja dominen la llengua!
- Si voleu gaudir de bones vistes mentre feu una copa, aneu al Bar Rouge. Des de la seva terrassa es pot veure el Bund amb tots els edificis il·luminats. Això sí, arribeu-hi abans de les 10:30 pm, que és l’hora que s’apaguen les llums dels edificis.
- Si busqueu una zona un pèl més occidental per fer uns vinets o unes birres, aneu a Yongkang Lu, un districte ple de bars i restaurants amb un aire molt Europeu.
Ohhh...QUINA EXPERIENCIA TAN FANTÁSTICA!!!!
ResponEliminaQuin munt de descobriments ¿oi?
Puc imaginar el que se sent al veure i tastar un estil de vida tan diferent del nostre.
MOLTES GRACIES MACOS, PER COMPARTIR!!!
Enhorabona :)))
Moltes gràcies Conxita! La veritat és que va ser una passada!!
EliminaQuin viatge mes maravellos i bonic..es molt exotic..a la vegade!!!! Feliçitats x fer un viatge tan llunya!!!!...
ResponEliminaPepa guapa!! Moltes gràcies pel comentari! Una abraçada molt forta i ens veiem per Nadal!!
EliminaNo tinc cap dubte que la meva part preferida de Shanghai hagués estat la mateixa que la vostra. Com sempre un bon reportatge i unes més que extraordinàries fotografies.
ResponEliminaMoltes gràcies Magda!! Ja queda poc per veure'ns!! Una abraçada molt forta!
EliminaQué maco! Qué vermell que és tot, no? M'has d'ensenyar més fotos ;)
ResponEliminaCert! Molt vermell i taronja tot. Aviat te n'ensenyo més! ;)
EliminaHola nois!!! Ostres, quan he llegit la paraula Shanghai, he pensat que us heu perdut...hahaha. Cada cop més lluny de la terra catalana, per cert anireu a Nova Zelanda? Així haureu estat el punt més llunyà de Barcelona hahaha (Serà el proper ja veureu). Moltes gràcies per donar aquesta aventura xinesa. Us esperem la propera entrada...Beijing i més fotos.
ResponEliminaQue heu tingut vacances oi?
Un petó
paul george shoes
ResponEliminakd shoes
air jordan 1
ggdb
off-white
moncler coat
curry 5 shoes
golden goose sneakers
nike react
pandora jewelry official site