2015/07/20

Los Angeles: Broadway Theater DistrictEn ple downtown LA, al carrer Broadway, entre la tercera i la novena avinguda, es troba el Theatre District, o el que un dia va ser el nucli de l’escena de l’entreteniment de Los Angeles. Entre el 1910 i el 1931 s’hi van construir 12 teatres, fent de Broadway el districte amb la concentració més elevada de teatres d’abans de la II Guerra Mundial del món. Entre totes les sales hi havia capacitat per a més de 15.000 persones.


Aquestes sales de cinema que un dia van pertànyer a l’època daurada de Hollywood, amaguen interiors molt luxosos i dissenys rococó que havien de satisfer els estàndards de la societat benestant de la ciutat. 


Amb els anys, el districte es va anar deteriorant, i la construcció del Teatre Egipci, propietat de Sid Garuman (propietari també del Teatre Xinès), va fer que l'escena cinematogràfica de la ciutat es traslladés del downtown fins a Hollywood Boulevard.


Més de cent anys després de la construcció de la primera sala, el Lluís i jo vam fer una visita al districte per veure algun dels teatres que encara queden dempeus. Broadway ja no és el que era fa unes dècades, però l’aire decadent dels edificis i els cartells de neó de les façanes el segueixen fent especial. Al passejar per aquest carrer intento imaginar com seria venir a l’estrena d’una pel·lícula en una d’aquestes sales en els seus anys de glòria.


A dia d’avui, la majoria d’aquestes sales estan tancades o s’han reconvertit en botigues, com el Rialto Theater que avui és un Urban Outfitters, esglésies, sales de joc o escenaris de pel·lícules.

Cap comentari:

Publica un comentari