2012/01/12

Mission San Juan Capistrano

Fa una mica més d'un mes, vam visitar la Mission de San Juan Capistrano, una parròquia espanyola situada a San Juan Capistrano, al sud de Califòrnia. Aquesta missió va ser erigida l’any 1776 pel Pare mallorquí Juníper Serra. És una de les missions més importants de totes les missions californianes.


L’objectiu primari de les missions era el de convertir el major nombre possible de natius cap al cristianisme. Espanya, en comptes de portar espanyols a habitar les colònies, com van fer els britànics, van creure que podien convertir els natius en espanyols. Per aquesta raó van crear les missions, per educar i convertir la gent. Aquells que es van convertir, van anar a viure a la missió i no en podrien sortir sense permís. En menys de 30 anys la missió va anar prosperant fins a tenir 1000 habitants. 


La missió compta amb una basílica de pedra, una capella i una església; habitacions/cel·les i menjadors, sales de música, sales on feien el vi i l’oli, una gran extensió d’horts, forns i jardins, un cementiri i la caserna dels soldats, entre d’altres.


L’any 1812 hi va haver un terratrèmol que va destruir gran part de la missió, que posteriorment va ser reconstruïda. De fet avui dia les obres de reconstrucció encara segueixen. A partir d’aleshores, la missió va entrar en declivi.


Quan Mèxic es va declarar independent d’Espanya, el 16 de setembre de 1810, el govern va decidir acabar amb la missió. Però quan Califòrnia va passar a ser part dels Estats Units, el govern retornar la missió a l’església catòlica. Tot i que aquesta missió és propietat de l’església, està dirigida per una organització no governamental, així doncs només reben subvenció de les donacions dels visitants i els benefactors.

4 comentaris:

 1. Ostres! 1000 habitants! Lo cert es que si fa pinta d' haver sigut un temple de misioners importants, de totes maneres sembla que la construccio es va fer tota de cop no? Es que a les fotos no es veuen diferents estils aquitectonics. Molt be el blog i segui aixi!! A i en honor a qui ja ho sap: "Pero? QUE FA EL FABIO?" Un petonas i que tingueu molt bon any!!

  ResponElimina
 2. molt bonic el reportatge del National Geografic de construccio, faune i flora de Sant Crispin de Campistoles je je je .

  ResponElimina
 3. Ivette Primeta13/1/12 11:09 a. m.

  Mira la tieta quina xispa!jajaja és més llarguet pero mida assequible pels vagos! Molt macooooooooo, com tu :D

  ResponElimina
 4. Que interessant!!! :)
  Ja sé que t'ho dic sempre però m'encanten les fotos!!!!
  un besoteeeeeee!!!!!

  ResponElimina