2013/03/17

Kauai, Hawaii (1/2)


Posant com a excusa el fet de presentar un paper en una conferència sobre mecànica aeroespacial que es celebrava a Kauai, vam planejar un viatge per les illes de Hawaii.


La primera parada, va ser l’illa de Kauai, situada al nord de l’arxipèlag hawaià. Hawaii va ser l’últim estat en adherir-se als Estats Units (ho va fer al 1959), per tant és el que fa 50. Està format per un conjunt d’illes noves (en termes relatius a l’edat de la Terra) de pocs milions d’anys d’antiguitat. A dia d’avui, és la zona volcànica més activa del món i contínuament es forma nova terra. L’arxipèlag està format per més de 100 illes i formacions rocoses, tot i que són 8 les de magnitud suficient per ser habitades. Aquestes són, de més gran a més petita: Hawai’i (o Big Island), Maui, O’ahu, Kaua’i, Moloka’i, Lana’i, Ni’ihau i Kaho’olavwe.


Kauai és l’illa més antiga i és sovint anomenada l’illa jardí, ja que per sobre de tot predomina el verd en els seus paisatge i és amb diferència l’illa menys habitada de totes les illes grans. Hi queda molt poc rastre d’activitat volcànica, i les costes s’han suavitzat en gran part de l’illa, deixant pas a platges i extenses selves tropicals.


A més, Kauai posseeix una de les regions amb més precipitacions en tot el món. Les altes muntanyes atrapen el núvols formats a l’oceà i descarreguen constantment. Se’ns va fer habitual que uns quants cops al dia, sense previ avís, ens plogués intensament durant uns minuts.


Amb els companys que vam anar a la conferència vam tenir l’oportunitat de fer un vol turístic en avioneta al voltant de l’illa. Durant més d’una hora vam poder gaudir des de l’aire d’aquests agradables paisatges que han estat escenari de pel·lícules com Jurassic Park o South Pacific.


I després de passar uns dies a Kaua’i, vam volar cap a la Big Island.
Lluís
Fotos de l'Eric Arnal

10 comentaris:

 1. unes vistes magnífiques i quins arcs de sant Marti tan bonics!

  ResponElimina
 2. qué bonitas son las fotos!! me encanta el lluís con el coco! jaajajajaj

  ResponElimina
 3. Ai nebot, quina pena que em fas, tant viatge i tant tràfec, quina feina més pesada!

  ResponElimina
 4. Francesc Vives20/3/13 3:12 a. m.

  Desprès de una conferència que m'ha semblat important té la seva bona recompensa estirant a la hamaca amb una camisa hawaiana i un bon tomb amb avioneta. Ben fet Lluís!

  ResponElimina
 5. Lluis!! Què professional! M'ha agradat molt l'explicació i quins paissatges! Genials les fotos!!! See u soon!!!

  ResponElimina
 6. Gràcies a tots pel vostre suport en aquests dies tan durs que he tingut

  ResponElimina