2014/03/02

Salton Sea & Bombay Beach | Colorado Desert, CASeguint de ruta pel Colorado Desert, i després de quedar al·lucinats amb la Salvation Mountain i Slab City, vam seguir conduint per una de les zones més àrides de California, fins anar a parar al Salton Sea


El Salton és un llac salat situat sobre la falla de San Andres, que ocupa la zona més baixa del Desert del Colorado i, com també passa al Death Valley, està situat a uns 70 metres per sota el nivell del mar. 


Al no tenir sortida al mar, aquest llac presenta greus problemes de degradació mediambiental. La salinitat del Salton Sea és de 44g/l, que és més que la salinitat de l’oceà Pacífic (35 g/l), i la concentració de sal augmenta un 1% cada any! Degut a l’alta salinitat del llac, molt pocs peixos hi sobreviuen. A causa d’això, se’n troben centenars de morts a les platges, que vas trepitjant mentre t’acostes a l’aigua. L’olor de putrefacció és gairebé insuportable. 


Com que el tema m’encuriosia bastant, vaig buscar més informació i vaig trobar que fa uns 3 milions d’anys, el riu Colorado va formar un delta, que va crear un embassament natural, que va formar el Salton Sea. Resulta que el Salton Sea va ser un llac d’aigua dolça que després passà a ser d’aigua salada. Anava alternant-se segons el balanç entre l’entrada d’aigua i les pèrdues per evaporació. Hi va haver una època en què va desaparèixer, però es va tornar a crear l’any 1905 per una gran inundació i fosa de neu. Cap al 1920 es va convertir en una atracció turística, fent que moltes famílies es construïssin una segona residència en aquesta càlida zona de California. Aquest és el cas de Bombay Beach, un complex residencial construït a la costa est del Salton Sea.


La cosa no va sortir massa bé. La zona que semblava que havia de ser un complex turístic a on anar-hi de vacances, va acabar en no res, amb la meitat de cases abandonades i mig derruïdes. Durant l’estona que hi vam estar només vam veure un parell de persones pel carrer. Actualment, prop del 30% de la població que hi viu es troba per sota el llindar de pobresa.

1 comentari: