2014/08/27

Visitar Hawaii en 4 dies: Big Island of Hawaii (Itinerari dia 2)DIA 2: KEALAKEKUA BAY, PLACE OF REFUGE I HAWAI’I VOLCANOES NATIONAL PARK

L’aventura continua i el segon dia és el dia més ple d’activitats i d’hores de carretera. Us garantim que arribareu a casa molt cansats!


Kimura H Store i cafè a la Donkey Balls Factory and Store, Kealakekua
La primera parada del segon dia és opcional pels amants de les teles i el cafè. En el carrer principal d’aquest poblet es troba la botiga de teles Kimura. El lloc perfecte per a comprar teles florejades hawaiianes. Just a l’altre costat del carrer, hi ha una petita botiga-cafè, la Donkey Ball Factory, a on podreu agafar força per aquest segon dia.
Tip: demaneu-vos el cafe latte amb macadamia nut syrup i nata muntada. Delish!


Kealakekua Bay Park, Captain Cook
Des d’aquesta badia es pot veure el monument al capità James Cook, que fou assassinat pels Hawaians l’any 1779. Cook liderava l’expedició de científics que exploraven les illes de Hawaii. Els Hawaians, fascinats pels vaixells europeus i la utilització que feien del ferro, van atribuir-los qualitats sagrades i els van considerar déus. Les coses van empitjorar quan un membre de la tripulació morí, exposant els Europeus com a éssers mortals: van ser apedregats violentament, i Cook i els seus homes van disparar contra els hawaians furiosos, però es van veure superats ben aviat i Cook acabà morint.


Residència reial i lloc de refugi per a totes aquelles persones que havien violat la llei. La residència del rei estava formada per unes deu cabanes. Una massiva muralla de pedra construïda al voltant de l’any 1550 separa els terrenys reials del zona de refugi, anomenada pu’uhonua.


Aquest refugi oferia una segona oportunitat a totes aquelles persones que s’hi acollien. Estava prohibit matar ningú en aquesta zona. Si un infractor de la llei arribava al lloc de refugi, un sacerdot l’absolia de tot pecat i aquest podia tornar a casa amb seguretat. L’esperit d’aquest lloc, que es creia que eren els ossos sagrats d’antics caps, era respectat per tots.
Preu per visitar el parc: $5/vehicle


Dinar: Hawaiian BBQ
De camí cap als volcans ens vam aturar a menjar hawaiian barbacue amb arròs i mac&cheese en un petit restaurant de la Mamalahoa Hwy (la Hwy 11). No recordo el nom del lloc exacte, però en algun moment del viatge heu de menjar-ne! En fan a molts llocs de l'illa.


Fantàstic parc a on vam visitar el cràter del volcà Halema’uma’u. Al mes de març de 2008 hi va haver una explosió volcànica que va reactivar aquest volcà que no havia donat mostres d’activitat des de 1924. La caldera del Halema’uma’u, situat en el cim més gran de Kilauea, és gairebé circular i mesura 770 metres x 900 metres. Quan es pon el sol, la llum de la lava del cràter il·lumina els vapors que emet.

La millor fotografia que tenim del volcà amb els vapors il·luminats, els núvols i les estrelles, inclou intrús en primer pla! ;)


Es poden excursions per veure els rius de lava: el problema és que la ubicació d’aquests canvia constantment i pot ser difícil trobar-los. No hi ha cap camí a seguir, el qual pot ser tan llarg com 10km d’anada. El recorregut és per camps de lava de les últimes erupcions, fet que no permet anar massa ràpid, i si fa sol, pot ser esgotador. Nosaltres no ho vam fer, però tothom que ho ha fet diu que és una gran experiència. És molt important portar calçat adient, ja que les roques són afilades i estan calentes, fent que la goma de les sabates es gasti molt ràpidament.


Pels menys aventurers hi ha una carretera que ressegueix diferents punts turístics molt interessants: una zona selvàtica a on es pot travessar un túnel de lava, diferents cràters inactius, esquerdes fumejant vapors de les calderes o camps de lava creats durant les últimes dècades.


La carretera acaba ja al costat del mar de forma molt curiosa: el 2003 una erupció va cobrir la carretera, i ara està tallada abruptament per la colada de lava. De fet, es pot veure un senyal que treu el cap enmig de la lava solidificada.
Preu per visitar el parc: $10/vehicle


Tornar cap a la costa oest per Hilo i la Saddle Road
Hilo és una ciutat costanera de la part est de l’illa. Allí es concentra el nucli més gran de població de la Big Island. Per segona vegada consecutiva, només hi vam passar de llarg per agafar la Saddle Road, la carretera que travessa l’illa en horitzontal. A banda i banda d’aquesta carretera hi ha les dues muntanyes més altes de Hawaii, les quals superen els 4000 metres d’altitud.Molt aviat compartirem la nostra proposta de ruta pel tercer dia a la Big Island. No us ho perdeu! 
·Stay tuned·


1 comentari:

  1. Nois quina passada! enveja maxima! PD: Donaria el que fos per anar a aquesta botiga de robes!! :)

    ResponSuprimeix