2014/09/09

Visitar Hawaii en 4 dies: Big Island of Hawaii (Itinerari dia 3)
DIA 3: VISITA A LES CASCADES DE LA COSTA EST

Waipio Valley Lookout
El tercer dia comença amb unes vistes espectaculars del Waipio Valley, al nord de la Big Island. Aquesta vall és la més gran de les set valls de les muntanyes de Kohala. A la costa hi ha una bonica platja de sorra negra constantment colpejada per les ones de l'oceà Pacífic. Per baixar a la platja, es pot agafar un camí des d'aquest mirador mateix(es recomana utilitzar un 4x4). A banda i banda de la vall hi ha penya-segats de gairebé 2000 metres d'altura amb nombroses cascades. Força impressionant tot plegat. 


Malasadas a Tex Dive-In, Honoka’a 
De camí a la primera cascada del dia, ens vam aturar a la localitat de Honoka’a a menjar malasadas al Tex Drive-In.


El gust i textura d'aquestes recorda molt a un donut, però sense forat. Aquest establiment va obrir les seves portes l’any 1969, de les mans d’una família portuguesa. En poc temps es van fer famosos pels seus dolços i menjar d’estil local. Sens dubte un lloc que no us podeu perdre si us agraden els donuts/bunyols i dolços per l'estil. Al costat del taulell es pot veure com les preparen. És un procés força ràpid: tallen la massa a quadradets, els posen al forn a fermentar, els fregeixen i els endolceixen. 
Tip: Demaneu la malasada farcida de crema. És deliciosa!


Umauma Falls i World Botanical Gardens
Les Umauma falls són unes cascades de diversos nivells que cauen sobre una altura de 300 peus, encara que de lluny no sembla tan alt. Actualment, per poder veure les cascades has de seguir un camí que recorre els World Botanical Gardens, uns jardins botànics amb flors exòtiques en perill d’extinció, a on vam ser vilment atacats per molts mosquits tigre.


En comparació amb les altres dues cascades que vam veure més tard, aquestes van ser les menys impressionants. Si no teniu massa temps i heu de descartar-ne una, aquesta seria la que exclouríem. Es troben en un recinte privat i l’entrada per accedir-hi costa $10.
Preu: $10/vehicle


Impressionant salt d’aigua de 130 metres al qual s’hi accedeix fent un passeig a través d'una exuberant vegetació tropical. El paisatge que t'envolta durant tot el camí és espectacular: boscos verds i frondosos, lianes, flors rares... Abans d’arribar a les Akaka, també es poden veure les Kahuna Falls.


Preu: $5/cotxe o $1/persona si aparqueu el cotxe a la carretera i entreu caminant


Dinar a 28-1692 Old Mamalahoa Hwy, Pepeekeo
Després de veure les cascades, vam aturar-nos a dinar al poblet que hi ha just a la sortida del parc. Hi ha quatre cases, amb botigues de regals i roba, i un parell de restaurants.


Mentre dinàvem ens va venir a visitar aquest gecko (dragó en Hawaiià) tan simpàtic. Mireu com llepa les gotetes d'aigua que hi havia a la nostra taula!


Onomea Bay scenic drive
De camí a la quarta cascada del dia us recomanem conduir per la ruta escènica d'Onomea Bay, una carretera que ressegueix la costa amb paisatges selvàtics i arbres exòtics. Podeu aturar-vos a la meitat del camí (hi ha un mirador senyalitzat), el qual et permet baixar caminant a la platja de roques. Unes vistes precioses que ens van recordar força a la Pacific Coast Highway (PCH).


Rainbow Falls
Aquesta darrera cascada és preciosa! Per arribar-hi s'ha de passar per la ciutat de Hilo. Tot i que no vam poder aturar-nos-hi, vaig fer aquesta fotografia de pressa i corrents. Veure aquesta ciutat de passada em va fer adonar que haurem de tornar a l'illa de nou per visitar-la! Si teniu temps, feu una passejada per Hilo; de ben segur que és una ciutat preciosa.


Aquesta cascada et permet arribar fins al seu cim i seure gairebé al caient d’aigua. Per arribar a dalt de tot, cal endinsar-se en un bosc frondós que ens va transportar automàticament a un conte de fades.


Semblava un bosc encantat, amb branques entortolligades i arrels gegants. Les Rainbow falls també es poden veure des d’un mirador situat just al davant de la cascada, que et permet observar-la en tot el seu esplendor. Ambdós punts de vista molt bonics.


De nou, vam tornar cap a casa per la Saddle road. Aquest cop vam veure marxar el sol de camí a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada