2011/11/28

Black Friday

El dia després de Thanksgiving, Estats Units embogeix i es llença al consumisme desenfrenat. Al llarg d'aquest dia, que s'anomena Black Friday (divendres negre), totes les botigues obren extremadament aviat i ofereixen grans descomptes i promocions en alguns dels seus productes. D'aquesta manera, queda inaugurada l’època de compres nadalenques. Vindria a ser com les nostres rebaixes però a l’americana.

Dies i setmanes abans d’aquest famós divendres, el 80% d’anuncis de Tv parlen de les grans ofertes i descomptes que les botigues oferiran. Aquest any, algunes botigues van obrir el dijous a les 22 h de la nit, com és el cas de Macy’s; o a les 00 h, com Best Buy. La premsa americana qualifica el Black Friday com el dia més concorregut de compres als Estats Units.
La cua del Best Buy començava força lluny de l'entrada de la botiga

Hi ha gent que dijous ja fa cua per aconseguir les millors ofertes, que no són moltes. El que fan moltes empreses és anunciar una gran rebaixa per generar desig entre els consumidors i després oferir-ne només 20 unitats de cada. D’aquí les cues impressionants de gent hores abans d’obrir per aconseguir les millors gangues. El problema és que fent això es perd l’essència del dia de Thanksgiving, ja que hi ha gent que no celebra el dinar per poder fer cua.

Després del dinar de Thanksgiving, vam decidir anar a veure com estava l’ambient pels malls (centres comercials). Vam anar al South Coast Plaza, un centre comercial que hi ha molt a prop de la Universitat. Abans d’entrar al recinte, ja es veia una fila de gent asseguda en cadires o tapats amb sacs de dormir, esperant a la vorera.
19.00 h. Gent fent cua per entrar al Best Buy. Foto feta per l'Alba.

Les botigues de roba fan rebaixes generalitzades a tota la botiga, però com passa arreu, les rebaixes més fortes sempre són dels productes més antics de la botiga.

Botiga Old Navy


Black Friday és també un dia relacionat amb les paraules violència i competició per aconseguir una gran oferta. Aquest any, un dels episodis més violents a l’àrea de Los Angeles ha estat a Porter Ranch, quan una dona va ruixar amb esprai de pebre a vint clients de Wal-Mart. Una mica més lluny d’aquí, a San Leandro, un altre comprador de Wal-Mart que es dirigia cap al seu cotxe va ser ferit de bala. Com podeu veure, sembla que cal anar en compte quan es compra a Wal-Mart, un lloc tot curiós, tenint en compte un vídeo molt divertit que ens van ensenyar fa unes setmanes. Us deixo l’enllaç al vídeo de Youtube per si voleu riure una estona: veure vídeo

4 comentaris:

 1. siii!!! aqui divendres passat també va ser Black Friday a algunes botigues, tot i que no tan bestia... :) pero Apple feia bons descomptes per exemple...

  ResponElimina
 2. Sí? Ah doncs està bé que també es faci! sempre van bé els descomptes i les rebaixes! ;)

  Petons guapi i gràcies per escriure!
  M'encanta que comenteu!!

  ResponElimina
 3. Ostres que bo! no tenia ni idea que fos tant important, aquí a Barcelona també es va fer alguna cosa però res comparat amb això. Per cert, vas poder aprofitar alguna ganga?

  ResponElimina
 4. Hola Anna!
  Doncs la veritat és que finalment no vaig comprar res. Feia un parell de dia havíem comprat una tv, així que ja estavem servits.

  ResponElimina