2012/12/16

Mojave National Preserve


A la primera part d’aquest post visitàvem Joshua Tree. La connexió entre Joshua Tree (punt A del mapa) i el desert de Mojave es fa per carreteres secundàries, part d’elles per un tram de la històrica Ruta 66.




En aquesta reserva natural es permet acampar lliurement al marge de la carretera, sempre hi quan s’hi trobi un lloc per a fer-ho. El problema és que quan vam arribar ja era fosc i les indicacions de possibles llocs a on acampar del web oficial del parc són poc clares, així que ens va costar força trobar-ne un.


Finalment vam trobar una petita esplanada al costat de la carretera (punt B del mapa) on aparcar-hi la nostra caravana. Tot i que estàvem completament allunyats de la civilització, una lluna gairebé plena ens il·luminava massa el cel com per veure la via làctia.


El turisme al desert de Mojave és molt més escàs que a qualsevol altre Parc Nacional en el que haguem estat. Tot i que té uns paisatges desèrtics molt bonics, no té paratges amb tant encant o tant estranys com poden tenir altres parcs com el Death Valley, Joshua Tree o el Grand Canyon.


Al matí vam anar fins al Visitor Center del Parc (punt C) per veure si podíem fer alguna caminada interessant. Per sort, n’hi ha una curta però molt recomanable: el Ring’s Loop Trail. És un camí circular de només una milla de llargada que rodeja una muntanya. És sorprenent la varietat de paisatge que s’hi veu en tan poc recorregut.


L’home que ens va informar ens va dir que al principi s’hi podien veure gravats de més de mil anys d’antiguitat a les roques. Després d’una estona de buscar per les roques que ens havia indicat, creiem que ho vam trobar. Ara, no sabem si això té mil anys o és una broma d’algú.


La part més divertida de l’excursió és quan es passa per un canó força estret. En un parell de punts, un s’ha d’ajudar d’unes anelles habilitades per avançar més fàcilment per les parets de roca.

2 comentaris: