2012/12/05

No puc votar: Eleccions al Parlament de Catalunya 2012

Aquells i aquelles que llegiu el blog, segurament estareu acostumats a llegir coses que hem fet. Doncs bé, avui us parlem d’una cosa que no hem fet: votar.

Com nosaltres, la immensa majoria de catalans i catalanes que residim a l’estranger no hem tingut l’oportunitat d’exercir el nostre dret a votar, malgrat que vam demanar el vot per correu dins dels terminis establerts.

Demanar el vot per correu com a resident des de l’estranger és una molèstia: has d’anar expressament al consolat de Los Angeles (en el nostre cas) i perdre tot un matí per fer un pur tràmit de 5 minuts. Òbviament, el consolat només obre unes poques hores al dia (de dilluns a divendres), així que la gent que treballa en horari regular ja no es pot permetre ni demanar el vot, a no ser que et demanis un dia de festa, en cas que el teu cap t'ho permeti.

No obstant, tot i finalment perdre un matí, menjar-nos la cua de l’autopista 405 en plena hora punta (realment no hi ha hores punta en aquesta autopista, senzillament sempre està petada), i esperar més d’una hora perquè el substitut del cònsol (o el substitut del substitut del cònsol) ens fes una firma, els papers per votar no han arribat a temps.

Entenc que la logística per coordinar el vot des de l’estranger és complicada, i que el marge de temps entre que s’imprimeixen les llistes definitives i les dates límit de vot és petit. Es pot arribar a entendre que, per segona vegada consecutiva, els catalans i catalanes que resideixen fora del seu país no hagin pogut votar per culpa de tal problema logístic... 

El que no entenc, però, és que 11 dies després de l’últim dia per poder votar per correu la nostra bústia encara segueixi buida. Segons el web oficial, les paperetes van ser enviades el dia 7 de novembre per correu urgent. L’única conclusió que en trec és que senzillament, a algú no li va donar la gana que nosaltres votéssim.


Com que no sé a on es pot denunciar tal injustícia ho escric aquí. I com podeu comprovar si aneu al següent enllaç, no som els únics catalans que no vam poder votar: nopucvotar.cat

Bastant trist, si t’ho pares a pensar.

Ll.

Cap comentari:

Publica un comentari