2013/06/05

Silverado, CA


Un dia que passejàvem per l’Irvine Lake vam decidir seguir carretera amunt, i en comptes de donar mitja volta i tornar cap a casa,  vam anar a parar a un petit poblet anomenat Silverado. Al fer-hi una ullada ràpida, em vaig sentir com transportada en el temps i vaig lamentar molt no portar la càmera amb mi. Les cases, els cotxes i la llum d’aquest poble el fan, d’alguna manera, especial.


Aprofitant la visita dels meus pares el passat mes de maig, vaig portar-los a veure Silverado. El poble es va fundar l’any 1878 i es troba entre les muntanyes de Santa Ana, al costat d’Irvine. Durant el domini espanyol, el canó va ser visitat per exploradors espanyols que van batejar el poble amb el nom de Cañada de la Madera, pel seu semblant amb un poble de Jaen amb el mateix nom. 


Silverado és una paraula mig anglesa, mig castellana que indica que és un lloc a on s’hi troba plata. Com era d'esperar, l’àrea vas ser explotada durant el segle XIX per la plata que hi havia. Les restes de les operacions mineres, com les de la Blue Light Mine, encara es troben escampades per les muntanyes dels voltants, o com a decoració d'alguna casa del poble.


Tot i que el poble és molt petit, Silverado disposa d'oficina de correus, estació de bombers, supermercat, escola i una cafeteria al pur estil diner antic, el Silverado Cafe.


6 comentaris: