2014/07/15

Yellowstone National Park (1/3)


Aquest 4th of July vam deixar la platja de Newport Beach enrere, i vam anar a passar tres dies a Yellowstone, un dels parcs nacionals més grans dels EEUU, i que molts coneixereu perquè va servir com a font d’inspiració dels dibuixos animats de l’Ós Yogui! No mentim si us diem que Yellowstone és el parc més impressionant al que hem estat mai! És tan gran que forma part de tres estats diferents: principalment de l’estat de Wyoming, però una petita part a l’oest també trepitja Idaho i Montana per la part nord.

Però què és allò que el fa tan especial? Doncs bé, aquest parc és conegut per la seva activitat volcànica, els seus guèisers i altres fenòmens geotermals, així com també per la seva fauna salvatge. Durant la nostra visita vam veure un munt de rens, cérvols, una marmota, búfals i un ós grizzly!!

Al llarg de tres posts us anirem ensenyant les diferents parts del parc que vam visitar. Ja veureu quin canvi de paisatges entre un dia i un altre!

En el mapa us marquem la zona que vam visitar el dia 1


Dia 0:
Vam volar a Salt Lake City i allà vam llogar un monovolum a on hi cabíem els 8 que erem, més els equipatges, aigua i menjar. No és que la ciutat estigui realment a prop del parc, de fet són gairebé 6 sis hores fins a l’entrada, però resultà ser l'opció més econòmica. Vam fer aquesta ruta ja de nit i vam dormir a l’entrada oest del parc, al Yellowstone Under Canvas, un càmping al mig del no-res a on dorms en un ‘tipi’ (tendes típiques dels indis americans). Recomanem molt aquest lloc! El recinte està tancat i no hi permeten entrar menjar (l’has de deixar el cotxe), ja que és una zona a on hi viuen óssos que poden venir olorant el menjar, i acabar menjant-se les teves Chips Ahoy, i de pas a tu. A les tendes no hi ha electricitat, només unes petites làmpades, una estufa de llenya, els llits i un esprai anti-óssos.


Dia 1:
Només entrar al parc des de l’oest, vam anar reseguint el riu Madison per, al cap de pocs minuts, trobar-nos amb la primera agradable sorpresa: un ramat de búfals passejant tranquil·lament pel costat de la carretera (les fotografies més interessants de la fauna que vam veure encara estan per arribar!).


L’objectiu principal del primer dia era visitar la zona oest del parc, amb més activitat geotèrmica. Al llarg de la carretera 287 hi ha nombroses parades per veure guèisers i altres fenòmens geotèrmics. Els guèisers són fonts d’aigua termal que expulsen aigua a alta pressió cada cert temps degut a un fenomen similar al de les olles a pressió. Depenent de la geometria i dimensions dels seus conductes subterranis, les erupcions poden ser més o menys sovint, o més o menys violentes.


A Old Faithful, parada obligatòria, es troba un dels guèisers més impressionants que un pot veure explotar amb tota garantia. Explota cada uns 90 minuts (+/- 45 minuts) durant uns 2 minuts, i el raig d’aigua arriba als 50 metres. La zona ha estat preparada a mode d’espectacle, on la gent seu i espera l’erupció.


A partir d’aquí es pot caminar per la zona volcànica i veure molts altres guèisers, fonts, fumeroles i piscines, cada un amb característiques diferents. El color de cada una ve donat pels microorganismes que hi habiten: si és completament transparent vol dir que està massa calenta per a qualsevol ésser viu! Vam tenir la sort de veure un parell d’explosions més, una d’elles del guèiser Riverside, que explota cada 6 hores expulsant l’aigua cap el riu.


Un altre lloc molt impressionant és el Midway Basin, a on es troba la Grand Prismatic Spring, la tercera font d’aigua termal més gran del món. És molt impressionant, ja que s’ha habilitat un camí per passejar literalment pel damunt de la font. A més, fent una curta caminada, es pot pujar al turó de davant, des d’on hi ha unes vistes extraordinàries de la font.

3 comentaris:

  1. Quina enveja nois!! Ja estic desitjant veure el segon post! Afanyeu-vos hehe! Petons!!

    ResponElimina
  2. espectacular. A veure quan arriba l'ós grizzly!!

    ResponElimina
  3. que pasada! ME ha encantado y me pongo YA con el segundo post! :)

    ResponElimina