2015/11/04

Arches National Park & Dead Horse Point, Utah

Double Arch

Situat damunt d’un altiplà molt a prop de la ciutat de Moab, a Utah, es troba Arches National Park. I com haureu pogut deduir pel seu nom, en aquest parc hi ha molts arcs. Això és així perquè en aquesta zona de Utah es donen les condicions climatològiques i geològiques idònies per a la formació d’arcs de pedra naturals. En una superfície de 31.000 hectàrees es poden trobar més de 2.000 formacions d’aquest tipus. Esteu preparats, doncs, per endinsar-vos en aquest racó del món i descobrir Arches? Seguiu llegint.


L’entrada del parc es troba als peus del riu Colorado, i de seguida s’enfila amunt fins a més de 1.000 metres d’altitud. Un cop a dalt, la carretera segueix recorrent l’altiplà, i es pot conduir fins al final del parc en menys de 30 minuts. Com en molts altres parcs nacionals, es pot fer una visita curta, parant només als miradors que es troben al costat de la carretera; o es poden fer caminades de durades més llargues.Balanced Rock

Vam visitar el parc dues vegades: de nit i de dia. Vam arribar força tard a Moab, però volíem provar de fer fotos dels arcs de nit. Només arribar a la casa que havíem llogat (clavada a la casa d’en Hank de Breaking Bad per cert!) vam començar a veure com s’anava ennuvolant el cel fins que va començar una tempesta elèctrica que tot i que no va deixar-nos veure pràcticament cap estrella, va fer de la visita nocturna una experiència molt interessant.Va caure un bon xàfec, però només parar, vam agafar el cotxe i vam enfilar cap al parc a fer fotos. Mai havíem vist tants llampecs com aquell dia.

Al costat de Turret Arch i North & South Window

L’endemà vam tornar-hi i ja no quedava ni rastre de la tempesta de la nit anterior. De fet, el sol picava de valent i el termòmetre es va enfilar per sobre dels 40 graus. A part de visitar els arcs que van resseguint el camí que es pot fer en cotxe (us en mencionem uns quants als peus d'algunes fotos d'aquest post), vam fer dues excursions de dificultat mitjana-fàcil molt recomanables:


Delicate Arch
L’arc més famós del parc. Hi ha tres formes de veure’l: des de moooolt lluny, en un mirador a tocar de l’aparcament; des de lluny, pujant un turonet que surt des del primer mirador (10 minuts caminant); o des de molt a prop, caminant fins als peus de l’arc. L'opció llarga són ben bé 40 minuts de pujada moderada sense ombra. És cansat, però molt gratificant.


Landscape Arch
La caminada comença a Devils Garden trailhead parking area i des d’allà es pot caminar per un trail que et permet visitar nombrosos arcs. Fer tot el circuit requereix unes dues o tres hores, així que nosaltres vam fer una versió reduïda d’aquesta excursió, arribant fins al Landscape Arch, a uns 20 minuts caminant des de l’aparcament.

Elephant Butte & Garden of Eden

Fes click aqui per descarregar-te el mapa del parc.

A mitja hora en cotxe d'Arches NP es pot visitar Dead Horse Point State Park, un petit parc amb unes vistes increïbles de Canyonlands National Park. Conduïu fins al final del parc. Allà trobareu un mirador des d’on es pot veure Canyonlands i el riu Colorado.


Hi ha una corba del riu similar a Horseshoe Bend, però menys impactant a causa de les baranes que hi ha habilitades, i que el Lluís va traspassar, com veureu tres fotos més avall. ;)

3 comentaris: