2015/12/13

Olvera Street, l’orígen del Pueblo de Los Angeles


Una de les coses que més ens agrada fer quan visitem una ciutat és passejar per la seva zona històrica. Els seus edificis són el reflex del passat, fent que arribis a poder imaginar-te com deuria ser la vida aquí fa uns quants anys. En el post d’avui us parlem del districte històric de Los Angeles, conegut com El Pueblo de los Angeles.


El Pueblo consisteix en un petit recinte, a tocar del barri de Chinatown, amb edificis d’estil mexicà que s’extenen al llarg del carrer Olvera. Alguns d’aquests edificis es remonten a èpoques posteriors a la fundació de la ciutat de Los Angeles, l’any 1781. El Pueblo va ser el segon poble creat durant la colonització espanyola a California (el primer fou San Jose), i aviat es va convertir en el principal centre urbà del sud de l’Alta California. Esdevingué el centre de la ciutat sota el govern espanyol (1781-1821), mexicà (1821-1847) i nord-americà (a partir del 1847). Va ser en aquesta darrera etapa quan Los Angeles va començar a crèixer fins a convertir-se en la metropoli que és avui.

El carrer Olvera està ple de paradetes d'objectes típics mexicans i de tendetes de llaminadures.
La majoria d'aquests llaminadures estan fetes amb fruita natural i són salades i picants, molt diferents a les nostres.


EDIFICIS HISTÒRICS QUE NO US PODEU PERDRE

PICO HOUSE
Aquesta casa va ser construida per Pío Pico, el darrer governador de California sota el govern mexicà. La Pico House va ser el primer edifici de tres plantes de la ciutat i el primer hotel de Los Angeles.


AVILA ADOBE
L’Avila Adobe és la casa més antiga de la ciutat, construïda l’any 1818. Va pertànyer a Don Francisco Avila, un ranxer que va ser alcalde de Los Angeles durant aquella època. La casa té diverses habitacions, sala d’estar, cuina i un parti interior molt gran. Es pot visitar cada dia de forma gratuïta.


LA PLACITA CHURCH
L'església més antiga de la ciutat. Construïda l'any 1822.

El carrer Olvera desemboca a la plaça de l'església on hi ha una gran glorieta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada