2012/07/20

DIY Tutorial: Decorative Tape Wood Clothespins [Pinces de fusta decorades]


Llegint el blog Horno y Adorno, de la meva amiga Bibiana, vaig descobrir el Washi Tape, una preciosa cinta adhesiva protectora provinent del Japó, que està feta amb paper d’arròs.

L’any 2006 un grup d’artistes van demanar a Kamoi Kakoshi, un productor de cinta adhesiva protectora industrial, que crees noves cintes més enllà de l’ús funcional i més enfocades a l’àmbit decoratiu. Així es va iniciar el fenomen del Washi Tape. Al principi es van produir 20 colors diferents i, de mica en mica, quan es va començar a fer famós mundialment, es van dissenyar nous estampats, colors i mides.

El WT té un tacte molt agradable, és fàcil de posar i treure i s’hi pot escriure a sobre. El projecte que la Bibiana va fer amb les pinces em va enamorar, així que vaig decidir provar de fer-lo jo també. Comprar Washi Tape ja no va ser tan fàcil. Vaig visitar algunes botigues de manualitats, així com també grans superfícies, però només vaig trobar decorative tape fet de plàstic. El vaig comprar al Daiso Japan, un cadena japonesa que fa poc va obrir una botiga a Irvine. Al Daiso hi ha de tot! Pots trobar des d'objectes per la llar, estris de cuina, pintures o papereria, fins a menjar per un preu mig d’1,5$.

Uns mesos més tard de la meva compra al Daiso, i després de fer una mica de recerca, vaig decidir acabar comprant-me les cintes de Washi Tape per Internet, al web CuteTape. Però això ja forma part d’un altre post!Avui em centraré en la cinta adhesiva de plàstic:

Material necessari:
 • Cinta decorativa (decorative tape). Jo vaig utilitzar-ne tres de diferents.
 • Pintura acrílica de color blanc. Opcional. Com veureu, hi ha pinces amb una capa de pintura blanca i d'altres sense. Vaig voler provar-ho de les dues maneres.  
 • Pinzell
 • Pinces de fusta
 • Tisores

Procés a seguir:
 1. Es pinten les pinces de fusta de color blanc i es deixen assecar. La gràcia de la pintura acrílica és que s’asseca molt ràpid. Si decidiu no fer-hi la capa de pintura podeu saltar-vos aquest pas. 
 2. S’enganxa la cinta decorativa a les pinces, fent diferents combinacions. Aquí podeu fer volar la imaginació i combinar-ho com us vingui de gust.

Resultat: Les senzilles pinces de fusta ara són un perfecte objecte de decoració. Podeu donar-ne tants usos com vulgueu. Aquestes fotos en són un exemple.
Com us agrada més, amb la capa de pintura blanca o sense?Properament us ensenyaré un altre projecte DIY en el que vaig utilitzar aquestes pinces! 

11 comentaris:

 1. ooooooh, so beautiful!!! en serio, tens molt art ja sigui fent fimo o cupcakes o banderetes decoratives o aquestes pinces! hauries de veure quin desastre faria jo... jajaajaja i per cert, m'encanten els topos del fondo ja ho saps!!!
  molts petons bandarra!! penja aviat el post amb la washi tape! :)

  ResponSuprimeix
 2. nena k ha pasat amb les flors del gerro al començament eren de un rosa intens i al final s'han quedat blanques?

  ResponSuprimeix
 3. molt bona idea

  ResponSuprimeix
 4. Hola guapa! Sí, ara feia molt de temps q no escribia res! La imatge la vaig trobar fa temps rondant per diversos blogs i la vaig copiar directament d'un d'ells! La pots copiar directament! i si trobo el blog te'l passo perquè et donava moltes idees!
  Doncs jo fa uns dies vaig estar consultant el teu blog perquè d'aquí dues setmanes vaig a Sant Diego a estudiar anglès uns dies.... Què me'n pots dir? EStà bé? Suposo q el temps com aquí més o menys....
  Un petonàs!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Doncs el temps força bé! Fa caloreta durant el dia, i una mica de fresca a la nit, que ja va bé per poder dormir :)San Diego es molt bonic! Hi ha mil llocs per anar: la Jolla (a veure foques), Coronado Island, Balboa Park, downtown SD, Seaworld... si algun dia aneu de visita a Newport Beach o pujeu a LA fes-m'ho saber, que potser podem trobar-nos! Una abraçada!

   Suprimeix
 5. ets tan manetes... jajaja segur que si ho fes jo quedaría com una cutrez... jajaja Apart que també em faltes les idees...

  muaaaaaaa

  ResponSuprimeix