2013/04/25

Santa Barbara, CA


Santa Barbara és una ciutat situada a una hora i mitja al nord de Los Angeles, parada obligatòria per a tots aquells que recorren la PCH. En aquesta preciosa ciutat ens hi havíem aturat un parell de vegades de camí a San Francisco, però mai l’havíem visitat fins fa ben poc.


Santa Barbara té un nucli molt viu que es concentra en un llarg carrer ple de botigues i restaurants (State St.), que desemboca a la platja, a on hi ha un dels molls de fusta més llargs de California (Stearns Wharf).


A diferència de les ciutats d’Orange County, Santa Barbara et permet passejar pels seus carrers, gaudir de la seva bonica arquitectura, i endinsar-te en la vida a l’aire lliure. No necessites cotxe per moure’t pel centre de la ciutat i els carrers estan plens de gent .


Una mica d'història...
Els primers habitants de Santa Barbara van ser la tribu dels Chumash, que vivien en aquesta zona quan exploradors portuguesos que navegaven pel canal de Santa Barbara (1542) van atracar a les seves costes després d’una forta tempesta.

Els primers residents europeus que van establir-se a Santa Barbara foren missioners i soldats espanyols, 200 anys després del descobriment dels exploradors portuguesos. Encapçalats pel frare mallorquí Juníper Serra, moltes famílies s’establiren al voltant del Presidio, una instal·lació militar. Aquest Frare s’encarregà de cristianitzar a la força els Chumash i de construir missions per tot California. Morí abans que la Missió de Santa Barbara s’acabés de construir. El període espanyol acabà amb la fi de la guerra de la independència de Mèxic.

Missió de Santa Barbara, desena missió de les 21 que hi ha a California


En aquest període, Pío Pico, el governador mexicà de California, va redistribuir les terres que abans pertanyien a l’ordre Franciscana a famílies notables. Anys més tard, després de la guerra Mèxic-Americana, per allà la dècada de 1840, la ciutat passà a formar part dels EEUU. I així, de mica en mica, el castellà es va anar substituint per l’anglès.

8 comentaris: