2012/05/28

Pacific Coast Highway (PCH)

La Pacific Coast Highway (PCH), també anomenada Highway 1, és la carretera que travessa tota la costa oest dels Estats Units, passant pels Estats de Washington, Oregon i Califòrnia. Vam aprofitar el nostre viatge d’anada a San Francisco per agafar la PCH i poder veure els espectaculars penya-segats que ofereix aquesta escènica carretera. En aquest post us parlarem del tram de la Highway 1 que passa per l’Estat de Califòrnia. 

No s’equivoquen quan diuen que la PCH és famosa per tenir una de les millors vistes de les costes en tot el món, raó per la qual se l’anomena All-American Road. La carretera de la costa del Pacífic fa aproximadament 1.700 milles (2.736 km), alguns trams de la qual pertanyen a la Route 101; la part de Califòrnia fa al voltant d’uns 1.000 km.


El nostre viatge va començar a la ciutat de Santa Barbara, a on vam fer nit, però no vam tenir ocasió de visitar-la. Recomanem el LemonTree Inn per a dormir si mai aneu a Santa Barbara. Ens reservem aquesta ciutat per un altre viatge. D’aquí vam anar en direcció nord i la primera parada que vam fer va ser a Morro Bay


Morro Bay (San Luis Obispo County)
Aquesta localitat és coneguda pel Morro Rock, un coll volcànic localitzat a l’entrada del port. Al Morro Rock en sí no s’hi pot accedir, ja que és una reserva protegida on hi habiten falcons pelegrins. Si no heu esmorzat, és bon lloc per fer un cafè a les botiguetes del port. 


Seguint cap al nord, a l’alçada de Cambria, vam fer una breu aturada en una de les moltes platges que et trobes al llarg del camí. Allí vam topar-nos amb una gran comunitat d’esquirols que van començar a barallar-se per una molla de patates que ens va caure. S’enganxaven per la cua! 


A uns 10 km de Cambria hi ha la població de San Simeon. Des d’allà vam observar la colònia d'elefants marins que passen el dia prenent el sol entre les roques. Tot i passar la majoria del temps dormint immòbils, és molt entretingut observar els seus lents moviments. Feu click aquí per veure quantes n'hi havien la segona vegada que les vam visitar. Semblen sardines!


Molt a prop d’aquí es troba l’Hearst Castle, una mansió construïda pel magnat de la premsa i els mitjans de comunicació William Randolph Hearst. Actualment el castell és considerat edifici històric nacional i compta amb 56 habitacions, 19 menjadors, piscines, pistes de tenis, cinema, aeròdrom, i fins i tot va tenir un zoològic privat. 


Quan érem a l’alçada de Big Sur, vam trobar-nos la carretera tallada a causa d’un esllavissament que ens va obligar a fer mitja volta i anar cap al sud a buscar una altra autopista.

Vam desfer part del camí fins a l’alçada de l’Hearst Castle (a una hora d’on érem). De baixada, però, vam aturar-nos a veure la Salmon Creek Fall, una cascada que es troba molt a prop de la carretera i vam dinar a Ragged Point.     


Abans d’agafar la PCH...
És important consultar les condicions i l’estat de la carretera, ja que com ens va passar a nosaltres, pot ser que estigui tallada a causa d’alguna esllavissada, per manteniment o bé per mal temps.
Aquests enllaços us poden ser útils: www.dot.ca.gov/hq/roadinfo || www.wunderground.com/US/CA/Big_Sur.html


Fotografies sense marca d'aigua: Cristina Romero (Flickr) 

2 comentaris:

  1. que guay! una pena no ver la parte de peter pan :(

    habeis ido a ver sequoias!!!!!! ya he visto las fotos del Eric! que pasada!

    muchos besitos guapi!

    cris

    ResponElimina